Over  de maker van EEY

en hoe het zo gekomen is....

Anette 30062018 1 (door Marielle Lindhou

AANGENAAM, Anette Hogeboom, yogadocent. Mijn bedrijf heet ZELF soepel & ontspannen

Met een nuchtere kijk op yoga doceer ik houdingen aan mijn leerlingen en geef daarbij graag aan hoe die houdingen helpend kunnen zijn om prettiger in het leven te staan. Want yoga is niet een kunstje doen op een yogamat, maar een levenshouding. Die bij alle uitdagingen die je in het leven tegenkomt helpend kunnen zijn. Op een eenvoudige manier de yoga die je op je matje doet, vertalen naar het dagelijks leven. Liefst met een beetje humor!

LESGEVEN doe ik op verschillende plaatsen. In mijn eigen studio aan huis, in Alexanderhof in Rotterdam, aan leerkrachten en ander personeel van een stichting basisonderwijs. Ik heb als vrijwilliger in het Leontienhuis veel lessen gegeven aan mensen met een eetstoornis. Bij Integrale Yoga Nederland ben ik hatha-yogadocent voor docenten in opleiding.

EIGEN ERVARING MET YOGA. Yoga bracht mij, vooral in mijn drukke leven als werkgever, even balans en zorgde dat ik me wat beter voelde, even geen nare gedachten en chaos in mijn hoofd. Naast verschillende sporten heb ik jarenlang Ashtanga Vinyasa Yoga beoefend, hier is mijn liefde voor yoga ontstaan. Nadat ik mijn vorige bedrijf beĆ«indigd had en enigszins hersteld was van een burnout, zocht ik meer verdieping. Ik kwam bij Integrale Yoga Nederland en ben daar een prachtige weg ingeslagen.

GERAAKT ben ik, door wat ik om mij heen zie gebeuren, vooral bij jonge mensen. Mijn kinderen, die van vrienden en familie, de berichtgeving in het nieuws, op sportclubs......  het lijkt wel of de 'wereld' vindt dat iedereen overal de beste in moet zijn. Een prestatiedruk die enorm is. Dit moet toch anders kunnen? En zolang dit niet verandert, kan er dan iets gedaan worden om deze jonge mensen te helpen hiermee om te gaan? 

PRAKTISCH ben ik ingesteld. Ik hou van eenvoud. Zo pas ik de yoga waar mogelijk toe in mijn leven. Nuchter en simpel. Dat is ook hoe ik dit EindExamenYoga-programma heb ontwikkeld. Om wat balans te kunnen bieden. Juist aan jonge mensen, die daar dan de rest van hun leven plezier van kunnen hebben.

De kracht zit in de eenvoud. 

08062015 Anette_edited.jpg
  • Instagram
  • Facebook

Jongerenyoga & stressbeheersing